Nikad brža večera, od sastojaka koje svi imamo kod kuće. Napravite namaz za baget od peršuna i belog luka, pa sve zapecite u rerni. Ništa jednostavnije a veoma je ukusno.

Sastojci:

  • 1 gavica belog luka
  • 1 baget
  • 50 g putera
  • peršun, slatka mlevena paprika, so, biber
  • maslinovo ulje
  • 100 g kačkavalja, mocarele ili feta sira

Priprema:

Belom luku odsecite vrh tako da se vide čenovi. Stavite ga na alu foliju, pospite maslinovim uljem, posolite i pobiberite, zamotajte foliju i ubacite u rernu na 10-15 min dok ne omekša.

Za to vreme u činiji pomešajte sve ostale sastojke ( puter, peršun, začini, maslinovo ulje) pa dodajte i luk. Sve izgnječite, premažite baget dobijenim namazom, stavite sir preko i zapecite kratko.

Izvor: Stvar ukusa

Hleb sa belim lukom Instagram/ikosun_kitchen