Nikad brža večera, od sastojaka koje svi imamo kod kuće. Napravite namaz za baget od peršuna i belog luka, pa sve zapecite u rerni. Ništa jednostavnije a veoma je ukusno.
Sastojci:
- 1 gavica belog luka
- 1 baget
- 50 g putera
- peršun, slatka mlevena paprika, so, biber
- maslinovo ulje
- 100 g kačkavalja, mocarele ili feta sira
Priprema:
Belom luku odsecite vrh tako da se vide čenovi. Stavite ga na alu foliju, pospite maslinovim uljem, posolite i pobiberite, zamotajte foliju i ubacite u rernu na 10-15 min dok ne omekša.
Za to vreme u činiji pomešajte sve ostale sastojke ( puter, peršun, začini, maslinovo ulje) pa dodajte i luk. Sve izgnječite, premažite baget dobijenim namazom, stavite sir preko i zapecite kratko.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus