Ukoliko ste ljubitelj palente probajte ovaj malo nuobičajen način pripreme. Sjajno ide uz razne umake ili domaće kiselo mleko, a palentu uvek možete pripremiti i dan unapred, pa ćete uštedeti na vremenu. Lagan i zasitan doručak u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 100 g palente
- 400 ml vode
- 3 jajeta
- 5 kašika brašna
- 50 g prezli
- so
- ulje
Priprema:
Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, pa izlijte u podmazan pleh. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla. Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju. Palentu isecite na kocke, pravougaonike ili štapiće, u zavisnosti od toga da li više volite manje ili veće komade. Umutite jaja višuškom, pa komade palente najpre spustite u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle. U tiganj sipajte ulje, pa kad se dobro zagreje spuštajte paniranu palentu tek toliko da se uhvati fina korica.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem