Ukoliko ste ljubitelj palente probajte ovaj malo nuobičajen način pripreme. Sjajno ide uz razne umake ili domaće kiselo mleko, a palentu uvek možete pripremiti i dan unapred, pa ćete uštedeti na vremenu. Lagan i zasitan doručak u kome će uživati cela porodica. 

Sastojci:

  • 100 g palente
  • 400 ml vode
  • 3 jajeta
  • 5 kašika brašna
  • 50 g prezli
  • so
  • ulje

Priprema:

Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, pa izlijte u podmazan pleh. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla. Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju. Palentu isecite na kocke, pravougaonike ili štapiće, u zavisnosti od toga da li više volite manje ili veće komade. Umutite jaja višuškom, pa komade palente najpre spustite u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle. U tiganj sipajte ulje, pa kad se dobro zagreje spuštajte paniranu palentu tek toliko da se uhvati fina korica.

Izvor: Stvar ukusa