Krompir paprikaš je jelo na kašiku koje svi vole, a lako se sprema. Stavite sastojke da se kuvaju, a vi u međuvremenu popijete kafu. Sada ga napravite po ruskom receptu tako što ćete dodati boraniju, koja će paprikašu da dati specifičan ukus, a Rusi ga pripremaju i sa batacima. Svakao uživaćete u ukus jer je čorbasto, zastino i ukusno.
Sastojci:
- 7 bataka
- 2 šargarepe
- 2 crna luka
- 700 g boranije
- 3 krompira
- 100 ml paradaz sosa
Priprema:
Batake posolite i pobiberite, pa ih propržite na ulju. Kada okrenete meso na drugu stranu dodajte seckanu šargarepu. Zatim dodajte boraniju i seckani crni luk. Poklopite i dinstajte oko 8 minuta na srednjoj temperaturi. Nakon toga dodajte krompir isečen na veće kocke. Sipajte litar vode i poklopite. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Pred kraj sipajte paradaz sok i začinite po želji. Kuvajte još 5 minuta na laganoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem