Krompir paprikaš je jelo na kašiku koje svi vole, a lako se sprema. Stavite sastojke da se kuvaju, a vi u međuvremenu popijete kafu. Sada ga napravite po ruskom receptu tako što ćete dodati boraniju, koja će paprikašu da dati specifičan ukus, a Rusi ga pripremaju i sa batacima. Svakao uživaćete u ukus jer je čorbasto, zastino i ukusno. 

Sastojci:

  • 7 bataka 
  • 2 šargarepe 
  • 2 crna luka
  • 700 g boranije
  • 3 krompira 
  • 100 ml paradaz sosa 

Priprema:

Batake posolite i pobiberite, pa ih propržite na ulju. Kada okrenete meso na drugu stranu dodajte seckanu šargarepu. Zatim dodajte boraniju i seckani crni luk. Poklopite i dinstajte oko 8 minuta na srednjoj temperaturi. Nakon toga dodajte krompir isečen na veće kocke. Sipajte litar vode i poklopite. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Pred kraj sipajte paradaz sok i začinite po želji. Kuvajte još 5 minuta na laganoj temperaturi. 

Izvor: Stvar ukusa