Svaka domaćica je bar jednom za ručak napravila paprikaš, koji se uglavnom krčka na šporetu. Sada ga pripremite u rerni, tako što ćete sve sastojke sipati u posudu, najbolje zemljanu, i staviti da se peče. Ovo je italijanski recept star 200 godina, doduše malo modifikovan.
Sastojci:
- 550 g govedine
- 1 praziluk
- 1 ljuta papričica
- 2 kašičice začinske paprike
- 1 paprika
- 1 štapić celera
- 1 šargarepa
- 3 krompira
- 500 g paradajza
- 2 čena belog luka
- mladi luk
- peršun
- mirođija
Priprema:
Na ulju propržite meso koje ste posolili i pobiberili. Zatim dodajte seckanu ljutu papričicu, praziluk i začinsku papriku. Gotovo meso preručite u zemljanu posudu. Isecite papriku i celer i dodajte u zemljanu posudu sa mesom, kao i krompir, šargarepu, paradajz, mleveni beli luk i seckani mladi luk. Na kraju dodajte iseckanu mirođiju i peršun i dobro posolite i pobiberite. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55-60 minuta. Skinite poklopac i lepo promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus