Svaka domaćica je bar jednom za ručak napravila paprikaš, koji se uglavnom krčka na šporetu. Sada ga pripremite u rerni, tako što ćete sve sastojke sipati u posudu, najbolje zemljanu, i staviti da se peče. Ovo je italijanski recept star 200 godina, doduše malo modifikovan. 

Sastojci:

  • 550 g govedine 
  • 1 praziluk
  • 1 ljuta papričica  
  • 2 kašičice začinske paprike 
  • 1 paprika
  • 1 štapić celera
  • 1 šargarepa 
  • 3 krompira 
  • 500 g paradajza 
  • 2 čena belog luka
  • mladi luk
  • peršun
  • mirođija

Priprema:

Na ulju propržite meso koje ste posolili i pobiberili. Zatim dodajte seckanu ljutu papričicu, praziluk i začinsku papriku. Gotovo meso preručite u zemljanu posudu. Isecite papriku i celer i dodajte u zemljanu posudu sa mesom, kao i krompir, šargarepu, paradajz, mleveni beli luk i seckani mladi luk. Na kraju dodajte iseckanu mirođiju i peršun i dobro posolite i pobiberite. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55-60 minuta.  Skinite poklopac i lepo promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa