Svaka domaćica je bar jednom za ručak napravila paprikaš, koji se uglavnom krčka na šporetu. Sada ga pripremite u rerni, tako što ćete sve sastojke sipati u posudu, najbolje zemljanu, i staviti da se peče. Ovo je italijanski recept star 200 godina, doduše malo modifikovan.
Sastojci:
- 550 g govedine
- 1 praziluk
- 1 ljuta papričica
- 2 kašičice začinske paprike
- 1 paprika
- 1 štapić celera
- 1 šargarepa
- 3 krompira
- 500 g paradajza
- 2 čena belog luka
- mladi luk
- peršun
- mirođija
Priprema:
Na ulju propržite meso koje ste posolili i pobiberili. Zatim dodajte seckanu ljutu papričicu, praziluk i začinsku papriku. Gotovo meso preručite u zemljanu posudu. Isecite papriku i celer i dodajte u zemljanu posudu sa mesom, kao i krompir, šargarepu, paradajz, mleveni beli luk i seckani mladi luk. Na kraju dodajte iseckanu mirođiju i peršun i dobro posolite i pobiberite. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55-60 minuta. Skinite poklopac i lepo promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike