Svi volimo bakinu kuhinju i stare domaće recepte. Čupave piroške sa džemom, u trenutku će vas vratiti u detinjstvo. Možete ih spremati za sladak doručak ili poslužiti gostima uz kafu ili čaj.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 100 ml mlake vode
- 15 g kvasca
- 2 kašičice šećera
- 30 ml maslinovog ulja
- 450 g brašna
- so
- džem
- mrvice hleba
- 3 kašike kačkavalja
- šećer u prahu
- vanilin šećer
Priprema:
U mlaku vodu stavite šećer i izmrvite kvasac da zapeni. Sipajte u vanglu mlako mleko, dodajte nadošli kvasac, maslinovo ulje, brašno, so i sve dobro sjedinite. Ostavite da testo naraste pokriveno na toplom 30 minuta. Stari hleb izmrviti, pa u njega ubaciti 2 pune kašike sitno narendanog kačkavalja, potom izmešati. Nadošlo testo premesite pa razvijte na 1.5 cm debljine u pravougaonik. Iseći na manje pravougaonike i u svaki staviti po malo džema, potom presaviti pa prstima sastaviti ivice i malo rukama napraviti valjak. Svaki valjak poprskajte sa vodom pa uvaljajte u mrvice hleba. Ređati u pleh obložen pek papirom. Pokriti da poraste 20 minuta pa peći na 220 stepeni C, potom smanjiti na 180 i peći oko 35-40 min. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno