Gibanica je čuvena srpska pita sa sirom, ali sada napravite gibanicu na rumunski način. Oni su smesu sa sirom dodaju i mleko i jogurt, kao i prašak za pecivo. Sada možete da koristite domaću fetu, a pročitajete kako možete da je napravite kod kuće. 

Takođe, ako vam fali kisela voda i nju lako možete sami da napravite, ne morate da idete do radnje. 

Sastojci:

  • 400 g kora 
  • 400 g feta sira 
  • 150 ml jogurta 
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml kisele vode 
  • 100 ml ulja 

Priprema:

Pomešajte kiselu vodu, maslinovo ulje i so. U nauljeni pleh stavite 4 kore, svaka treba da viri iz pleha. Sipajte smesu sa kiselom vodom, jedno 4-5 kašika. Zatim preostale kore urolajte i isecite na trake. Stavite preko, pa opet prelijte sa smesom od kisele vode, isto nekih 4-5 kašika. Sir izmrvite, pa dodajte jogurt, jaja, prašak za pecivo i mleko. Sjedinite, pa sipajte preko kora. Zatvorite korama što vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode. Celu koru stavite preko pite i dobro zatvorite. Opet prelijte sa malo smese od kisele vode. Izbockajte viljuškom na par mesta i pospite susamom. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa