Neobična pita od lisnatog testa sa sirom i žumancima je super rešenje za večeru jer se i brzo priprema. A ako vam dođu iznenadni gosti, obradujte ih neobičnom pitom. Na lisnato testo stavite sir, a pred kraj dodajte i žumanca. Poslužite sa čašom jogurta, ali i domaćinskom salatom od cvekle.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 400 g tvrdog sira
- 5 jaja
Priprema:
Premažite jedno lisnato testo umućenim jajetom i izbockajte viljuškom. Zatim drugo testo isecite na trake, pa svaku traku poređajte oko ivice i premažite jajetom. Tako napravite 3 sloja i svaki premažite umućenim jajetom. Izrendajte sir i pomeašajte sa 4 belanceta. Stavite na testo, a njega u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Napravite 4 rupe u siru, pa stavite žumanca koja su vam preostala. Pecite još nekih 5-7 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus