Pored kiflica, pogačica i pereca, burek sa sirom spada u najomiljeniji pekarski proizvod na našim prostorima. Sada možete da obradujete ukućane dobrim burekom sa sirom od gotovih kora, isprobajte već proveren recept sa kojim nema greške. Korice će biti hrskave, a iznutra će biti pun sočnog fila od sira i jaja.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 300 g masnijeg sira
- 1 jaje
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema:
Sir izmrvite, dodajte celo jaje i sve dobro izmešajte. U drugoj posudi pomešajte kiselu vodu sa uljem, a ova smesa će vam služiti za podmazivanje kora. Tepsiju namažite uljem, pa na dno stavite dve kore tako da malo vire preko ivica. Obe kore poprskajte mešavinom kisele vode i ulja, pa preko njih stavite još dve kore koje ćete malo zgužvati tako da ne izlaze iz tepsije i takođe poprskati mešavinom kisele vode i ulja. Odozgo stavite malo fila, pa nastavite da ređate kore i fil dok sve ne utrošite. Kada završite krajeve koji vire iz tepsije preklopite preko bureka. Preostalu mešavinu od kisele vode i ulja sipajte preko poslednje kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C nekih pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus