Kada se rolovana pita prelije sa ovom masom i ispeče, listovi pite budu obloženi mekim, penastim pokrivačom od jaja i mleka.

Kada služite ovu pitu možete da dodate nasečenu kobasicu, pršutu, slaninu, malo praradajza ili nešto što vi više volite.

Možete je služiti i kao predjelo na slavi, kao doručak ili večeru.

Sastojci:

  • 4 šoljice mleka
  • 2 šoljice ulja
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 22 kašike brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • sir
  • kore za pitu

Priprema: Razmutite kvasac u šoljici zagrejanog mleka, uz malo šećera. U drugoj posudi sjedinite ostatak mleka, ulja, jaja i u to dodajte kvasac kada nadođe. Umutite. U smesu dodajte brašno i so po ukusu.

U zavisnosti od broja kora odvojite po 4-5 listova. Svaki list premazujete sa dobijenom smesom i slažete jedan preko drugog. Kada stavite poslednji list (4 ili 5) na taj dodate i sir, pa urolate. Napravite 3 rolata, toliko otprilike kora imate i poređajte u nauljen pleh. Prelijte ih sa ostatkom smese i pecite na 200°C.

Budite malo štedljiviji kako bi vam ostalo malo smese za prelivanje na kraju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: dusicamicic