Tri priznata stručnjaka, neurolog dr Dejvid Perlmuter i specijalisti interne medicine dr Ostin Perlmuter i dr Kristin Loberg zajedno su objavili knjigu Detoks uma, koja otkriva kako savremeni svet duboko utiče na naše svakodnevne odluke i aktivno manipuliše njima. U toj knjizi nalazi se i recept za hleb bez brašna, mleka, kvasca…
Sastojci:
- 100 g sirovih, nesoljenih bundevinih semenki
- 100 g sirovih, nesoljenih suncokretovih semenki
- 100 g sirovih, nesoljenih lanenih semenki
- 100 g susama
- 100 g sirovih, nesoljenih komadića badema
- 100 g sirovih, nesoljenih komadića oraha
- 5 velikih jaja
- 120 ml maslinovog ulja
- 2 kašičice sitne morske soli
Priprema:
Posudu za pečenje dimenzija 23×13×8 cm premažite maslacem, pa obložite pek papirom. Maslacem premažite i pek papir.
Sve semenke i orašaste plodove pomešajte u velikoj posudi. Dodajte jaja, maslinovo ulje i so i pomešajte da se sve sjedini. Sipajte smesu u posudu za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko sat vremena ili dok hleb ne bude čvrst.
Izvadite i ostavite da stoji 15 minuta. Zatim izvadite hled iz posude i ostavite da se još malo prohladi pre sečenja. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus