Tri priznata stručnjaka, neurolog dr Dejvid Perlmuter i specijalisti interne medicine dr Ostin Perlmuter i dr Kristin Loberg zajedno su objavili knjigu Detoks uma, koja otkriva kako savremeni svet duboko utiče na naše svakodnevne odluke i aktivno manipuliše njima. U toj knjizi nalazi se i recept za hleb bez brašna, mleka, kvasca…

Sastojci:

  • 100 g sirovih, nesoljenih bundevinih semenki
  • 100 g sirovih, nesoljenih suncokretovih semenki
  • 100 g sirovih, nesoljenih lanenih semenki
  • 100 g susama
  • 100 g sirovih, nesoljenih komadića badema
  • 100 g sirovih, nesoljenih komadića oraha
  • 5 velikih jaja
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 2 kašičice sitne morske soli

Priprema:

Posudu za pečenje dimenzija 23×13×8 cm premažite maslacem, pa obložite pek papirom. Maslacem premažite i pek papir.

Sve semenke i orašaste plodove pomešajte u velikoj posudi. Dodajte jaja, maslinovo ulje i so i pomešajte da se sve sjedini. Sipajte smesu u posudu za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko sat vremena ili dok hleb ne bude čvrst.

Izvadite i ostavite da stoji 15 minuta. Zatim izvadite hled iz posude i ostavite da se još malo prohladi pre sečenja. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bastabalkana/ordinacija.hr