Tri priznata stručnjaka, neurolog dr Dejvid Perlmuter i specijalisti interne medicine dr Ostin Perlmuter i dr Kristin Loberg zajedno su objavili knjigu Detoks uma, koja otkriva kako savremeni svet duboko utiče na naše svakodnevne odluke i aktivno manipuliše njima. U toj knjizi nalazi se i recept za hleb bez brašna, mleka, kvasca…
Sastojci:
- 100 g sirovih, nesoljenih bundevinih semenki
- 100 g sirovih, nesoljenih suncokretovih semenki
- 100 g sirovih, nesoljenih lanenih semenki
- 100 g susama
- 100 g sirovih, nesoljenih komadića badema
- 100 g sirovih, nesoljenih komadića oraha
- 5 velikih jaja
- 120 ml maslinovog ulja
- 2 kašičice sitne morske soli
Priprema:
Posudu za pečenje dimenzija 23×13×8 cm premažite maslacem, pa obložite pek papirom. Maslacem premažite i pek papir.
Sve semenke i orašaste plodove pomešajte u velikoj posudi. Dodajte jaja, maslinovo ulje i so i pomešajte da se sve sjedini. Sipajte smesu u posudu za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko sat vremena ili dok hleb ne bude čvrst.
Izvadite i ostavite da stoji 15 minuta. Zatim izvadite hled iz posude i ostavite da se još malo prohladi pre sečenja. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno