Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grilovano povrće

Autor Stvarukusa
Autor Stvarukusa

Mešavina začinskih trava ovom zdravom jelu daje poseban ukus. Povrće može biti prilog uz meso ili glavno jelo uz dodatak nekog sira.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Povrće oprati, očistiti i iseći na kolutove. Staviti ga u veću posudu za salatu, preliti uljem, posuti mešavinom provansalskih začinskih trava, posoliti i pobiberiti. Dobro izmešati kako bi svo povrće bilo ravnomerno prekriveno ovom mešavinom. Posudu prekriti providnom folijom i ostavite da stoji sat, dva.

2. Za to vreme pripremite roštilj. Grilovati povrće kratko. Služiti uz feta sir ili kao prilog nekom mesu.

Pročitajte tekst: Kako da grilujete povrće


Sastojci:

2 tikvice
1 veći plavi patlidžan
2 zelene paprike
2 paradajza
1 glavica crnog luka
maslinovo ulje
sušena ili sveža mešavina provansalskih začinskih trava (majčina dušica, majoran, ruzmarin i lavanda)
so, biber

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti