1. Povrće oprati, očistiti i iseći na kolutove. Staviti ga u veću posudu za salatu, preliti uljem, posuti mešavinom provansalskih začinskih trava, posoliti i pobiberiti. Dobro izmešati kako bi svo povrće bilo ravnomerno prekriveno ovom mešavinom. Posudu prekriti providnom folijom i ostavite da stoji sat, dva.
2. Za to vreme pripremite roštilj. Grilovati povrće kratko. Služiti uz feta sir ili kao prilog nekom mesu.
Pročitajte tekst: Kako da grilujete povrće
Grilovano povrće
Mešavina začinskih trava ovom zdravom jelu daje poseban ukus. Povrće može biti prilog uz meso ili glavno jelo uz dodatak nekog sira.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus