1. Iseći belo meso na sitnije komade. Oljuštiti crni luk. Oprati jabuke, iseći ih na četvrtine i izvaditi peteljke i koštice. Suve šljive oprati.
2. Iseckati crni luk na sitno i propržiti ga na ulju dok ne postane staklast. Dodati meso i propržiti ga. Posoliti (ili dodati začin), dodati jabuke i šljive i naliti pola čaše vode. Dinstati u poklopljenom sudu 15 minuta. Doliti vodu ako ispari.
3. Servirati piletinu zajedno sa jabukama, šlivama i supicom od prženja. Posuti sitno iseckanim peršunom.
Piletina sa jabukama i suvim šljivama
Dodavanjem jabuka i šljiva meso dobija sasvim drugačiji ukus. Umesto šljiva, možete da probate i sa smokvama ili kajsijama.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus