1. Patrmke očistiti, oprati, prosušiti i odvojiti od kostiju kičme po dužini. Posoliti i preliti limunovim sokom. Ostaviti da odstoje desetak minuta. Staviti u vatrostalnu činiju, preliti rastopljenim maslacem i peći u rerni oko 40 minuta.
2. Za to vreme napraviti preliv od kisele pavlake, origana, kašike brašna i malo soli. Ovom smesom preliti pastrmku i peći još desetak minuta.
3. Na tanjir za serviranje staviti pastrmku i preliti je sosom iz vatrostalne posude i posuti iseckanim svežim peršunom.
Pastrmka u belom sosu
Probajte nešto drugačije! Sos od pavlake i origana odlično ide uz pastrmku koja je pečena u rerni.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus