Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEKSIČKA SALATA: Posna, brzo se pravi i može da zameni obrok - ostaje sveža po nekoliko dana

Rešenje za brzinski ručak.

 Meksička salata Izvor: Shutterstock

Za Meksičku kuhinju važi pravilo da je pikantana. Meksikanci vole da u svoja jela dodaju papriku, luk i beli luk. A takođe neke od neizostavnih namirnica su i crveni pasulj i kukuruz šećerac, tako da se ova salata može smatrati njihovom tradicionalnom kuhinjom.

Sastojci:

  • 1 konzerva crvenoga pasulja 
  • 2 konzerve tunjevine
  • konzerva kukuruza šećerca
  • 1 crvena paprika
  • 2 glavice luka
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • jabukovo sirće

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju. Luk i papriku isecite na kockice pa dodajte u istu činiju. Ubacite i tunjevinu. Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte. Ostavite na pola sata u frižider.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti