Za Meksičku kuhinju važi pravilo da je pikantana. Meksikanci vole da u svoja jela dodaju papriku, luk i beli luk. A takođe neke od neizostavnih namirnica su i crveni pasulj i kukuruz šećerac, tako da se ova salata može smatrati njihovom tradicionalnom kuhinjom.
Sastojci:
- 1 konzerva crvenoga pasulja
- 2 konzerve tunjevine
- konzerva kukuruza šećerca
- 1 crvena paprika
- 2 glavice luka
- so, biber
- maslinovo ulje
- jabukovo sirće
Priprema:
Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju. Luk i papriku isecite na kockice pa dodajte u istu činiju. Ubacite i tunjevinu. Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte. Ostavite na pola sata u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem