Parmezan se često koristi u italijanskoj kuhinji, a najviše se posipa preko gotovih špageti. Sada čuveni sir zamenite proprženim prezlama koje daju poseban šmek i hrskavost. Takođe, kuvano meso je nekada bilo rezervisano samo za supe, a sada čini testenine ukusnijim. Paste su odlično rešenje kada vam je potreban brzinski ručak, a posle njega možete da se zasladite najpoznatijom italijanskom poslasticom - tiramisuom.
Sastojci:
- 2 bataka i karabatak
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz soka
- 1/4 veze svežeg peršuna
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 3-4 kašike prezli
- 200 g špageta
Priprema:
Skuvajte meso u litar vode nekih sat i po vremena. Sitno iseckajte peršun (list i stabljike), pa u tiganju propržite prezle, peršun (stabljike) i bosiljak na nižoj temperaturi oko 1-8 minuta. Prezle treba da budu zlatno braon i da budu hrskave. Izvadite iz tiganja, pa u isti sipajte maslinovo ulje i prorpžite ceo čen belog luka. Izvadite beli luk, pa sipajte paradajz sok, peršun (list) i meso koje ste iscepkali i prodinstajte oko 1-2 minuta. Skuvajte špagete, pa ih dodajte u tiganj. Serviraje i pospite ih proprženim prezlama.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus