Italijanska kuhinja je u svetu svakako najpoznatija po testeninama. Danas je italijanska testenina, ili pasta, kako je oni zovu, sastavni deo ishrane skoro svih ljudi na planeti. Odlične su za kombinovanje sa mnogim namirnicama, a domaćice ih vole jer se brzo spremaju.

Za ove brze makarone iskoristite sve što imate u frižideru: sir, šunku, kačkavalj, čeri paradajz..

Sastojci:

  • pakovanje integralne testenine
  • malo pavlake za kuvanje
  • 2 jajeta
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g sira
  • origano, so
  • malo seckane šunke ili slanine

Priprema:

Testeninu skuvajte u malo posoljenoj vodi pa procedite. Prebacite u vatrostalnu posudu pa dodajte umućenu pavlaku sa jajima, sir, kačkavalj, šunku i odozgo stavite čeri paradajz i origano. Zapecite u rerni dok se sir ne istopi. Služite toplo.

Izvor: Stvar ukusa