Italijanska kuhinja je u svetu svakako najpoznatija po testeninama. Danas je italijanska testenina, ili pasta, kako je oni zovu, sastavni deo ishrane skoro svih ljudi na planeti. Odlične su za kombinovanje sa mnogim namirnicama, a domaćice ih vole jer se brzo spremaju.
Za ove brze makarone iskoristite sve što imate u frižideru: sir, šunku, kačkavalj, čeri paradajz..
Sastojci:
- pakovanje integralne testenine
- malo pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- 100 g kačkavalja
- 100 g sira
- origano, so
- malo seckane šunke ili slanine
Priprema:
Testeninu skuvajte u malo posoljenoj vodi pa procedite. Prebacite u vatrostalnu posudu pa dodajte umućenu pavlaku sa jajima, sir, kačkavalj, šunku i odozgo stavite čeri paradajz i origano. Zapecite u rerni dok se sir ne istopi. Služite toplo.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus