Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SKUVATE GRAŠAK: Saznajte kada treba da se posoli, zašto se dodaje ulje...

Napravite savršen grašak sa ovim trikovima.

 Kako se kuva grašak Izvor: Shutterstock

Svežem grašku je potrebno oko 2 sata da se lepo skuva, ali ako želite da ubrzate taj postupak obavezno ga potopite u mlakoj vodi. Grašak će nabubreti i to će smanjiti vreme kuvanja za nekih sat vremena. Postoje još neke "cake" koje će vam pomoći da ubrzate pripremu graška.

Možda će vas zanimati

Evo koji su to trikovi:  

Grašak se sprotije kuva u slanoj vodi, pa je bolje da ga posolite pred kraj ili kada je gotov.

Nakon što provri, dodajte u grašak nekoliko kašika ulja, to će ubrzati proces kuvanja.

10-15 minuta nakon ključanja, dodajte oko pola kašičice sode na svaka 2 l vode. Tako će grašak postati mekan, samo nakon 5 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, možete pokvariti ukus jela. 

Grašak kuvajte u šerpi sa debelim dnom kako ne bi izgoreo, a voda treba da pokrije grašak oko 1 cm. Kuvajte na tihoj vatri. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajtej još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti