Čorba ili supa uvek prijaju našem organizmu i jako su zdrave. Omiljene među Srbima su supa sa knedalama i pileća, ali i krompir čorba je odličan obrok. Lako ćete naučiti da je pravite jer su koraci jednostavni, a dodatni je plus što su i sastojci jeftini, pa je vrlo ekonomična. Kuva se pola sata, a može da se služi kao glavno jelo ili pre njega.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 6 krompira
Priprema:
Isecite šargarepu na kolutove i posolite je, pa je prodinstajte. Zatim dodajte seckani crni luk i papriku, pa poklopite i dinstajte još 2 minuta. Na kraju dodajte krompir na kockice i začinite po želji (so, biber, slatka paprika, suvi začin). Poklopite i ostavite da se dinsta 2-3 minuta. Pazite da povrće ne zagori. Dodajte vodu da lepo pokrijte povrće, pa poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Zatim jednu kašiku brašna ili kukuruznog skrob pomešajte sa vodom i lepo sjedinite. Dodajte u čorbu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus