Čorba ili supa uvek prijaju našem organizmu i jako su zdrave. Omiljene među Srbima su supa sa knedalama i pileća, ali i krompir čorba je odličan obrok. Lako ćete naučiti da je pravite jer su koraci jednostavni, a dodatni je plus što su i sastojci jeftini, pa je vrlo ekonomična. Kuva se pola sata, a može da se služi kao glavno jelo ili pre njega.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 6 krompira
Priprema:
Isecite šargarepu na kolutove i posolite je, pa je prodinstajte. Zatim dodajte seckani crni luk i papriku, pa poklopite i dinstajte još 2 minuta. Na kraju dodajte krompir na kockice i začinite po želji (so, biber, slatka paprika, suvi začin). Poklopite i ostavite da se dinsta 2-3 minuta. Pazite da povrće ne zagori. Dodajte vodu da lepo pokrijte povrće, pa poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Zatim jednu kašiku brašna ili kukuruznog skrob pomešajte sa vodom i lepo sjedinite. Dodajte u čorbu.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom