Domaća supa sa rezancima ili knedlama se pravi sa piletinom, junetinom ili teletinom. Ovo meso zamenite mlevenim i u čorbu dodajte ćufte. Često se dešava da mlevene meso bude žilavo i suvo, a kako bi vam ćuftice bile sočne obavezno ih marinirajte u pivu. U mleveno meso dodajte seckani luk, prezle i pivo, pa stavite u kesu. Poželjno je da ih držite u marinadi, u frižideru 1 dan, a ako nemate vremena možete i kraće.

Rezanca možete sami da napravite, a ovde pročitajte i kako. 

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa 
  • 2 crna luka 
  • 60 g prezli 
  • 100 g brašna 
  • 3 šargarepe 
  • 1 štap celera 
  • 1/2 paprike 
  • 1 krompir 
  • 60 g rezanaca 
  • peršun

Još: 

  • 1 jaje 
  • 50 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Šargarepu sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte sitno seckani luk, papriku i celer i poklopite. Neka se povrće dinsta nekih 7 minuta, a onda dodajte 1,5 l vode. Kada provri dodajte krompir isečen na kockice. U mleveno meso dodajte seckani crni luk, prezle i začine po želji ili ga marinirajte u pivu. Napravite male loptice koje ćete uvaljati u brašno, pa ih dodajte u supu. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte rezanca i ostavite na laganoj vatri još 12 minuta. Gotovu čorbu sklonite sa vatre, pa dodajte seckani peršun. Jaje umutite sa pavlakom, pa sipajte i promešajte.  

Izvor: Stvar ukusa