Domaća supa sa rezancima ili knedlama se pravi sa piletinom, junetinom ili teletinom. Ovo meso zamenite mlevenim i u čorbu dodajte ćufte. Često se dešava da mlevene meso bude žilavo i suvo, a kako bi vam ćuftice bile sočne obavezno ih marinirajte u pivu. U mleveno meso dodajte seckani luk, prezle i pivo, pa stavite u kesu. Poželjno je da ih držite u marinadi, u frižideru 1 dan, a ako nemate vremena možete i kraće.
Rezanca možete sami da napravite, a ovde pročitajte i kako.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 60 g prezli
- 100 g brašna
- 3 šargarepe
- 1 štap celera
- 1/2 paprike
- 1 krompir
- 60 g rezanaca
- peršun
Još:
- 1 jaje
- 50 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Šargarepu sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte sitno seckani luk, papriku i celer i poklopite. Neka se povrće dinsta nekih 7 minuta, a onda dodajte 1,5 l vode. Kada provri dodajte krompir isečen na kockice. U mleveno meso dodajte seckani crni luk, prezle i začine po želji ili ga marinirajte u pivu. Napravite male loptice koje ćete uvaljati u brašno, pa ih dodajte u supu. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte rezanca i ostavite na laganoj vatri još 12 minuta. Gotovu čorbu sklonite sa vatre, pa dodajte seckani peršun. Jaje umutite sa pavlakom, pa sipajte i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem