Topla čorba, pa još napravljena od belog luka, dobitna je kombinacija za organizam. On je nekada bio prepisivan kao lek i koristio se za lečenje prehlade i gripa, kao i za smanjenje rizika od razvoja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Pored brojnih prednosti belog luka, i supe i čorbe imaju dosta benefita za naše zdravlje, a prvo je jačanje imuniteta.
Od povrća i pavlake za kuvanje napravite jednu od najzdravijih čorbi, a obavezno je poslužite uz hrskav i prepečen hleb.
Sastojci:
- 2 velika crna luka
- 1 manji praziluk
- 6 glavica belog luka
- 1/2 kg krompira
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- malo putera
- 1 kocka pileće supe
- pavlaka za kuvanje
Priprema:
Istopite puter, pa propržite crni luk, zatim dodajte i seckani praziluk kao i beli luk. Ostavite još 1-2 minuta, pa dodajte seckani krompir i ruzmarin. Promešajte. Sipajte vodu i poklopite, pa kuvajte. Kada krene da vri dodajte kocku supu i mešajte dok se ne otopi. Posolite i pobiberite. Gotovu čorbu sipajte u blender i usitnite sastojke ili je ispasirajte štapnim mikserom. Vratite čorbu u šerpu i sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte, uz mešanje, još 10-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno