Topla čorba, pa još napravljena od belog luka, dobitna je kombinacija za organizam. On je nekada bio prepisivan kao lek i koristio se za lečenje prehlade i gripa, kao i za smanjenje rizika od razvoja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Pored brojnih prednosti belog luka, i supe i čorbe imaju dosta benefita za naše zdravlje, a prvo je jačanje imuniteta. 

Od povrća i pavlake za kuvanje napravite jednu od najzdravijih čorbi, a obavezno je poslužite uz hrskav i prepečen hleb. 

Sastojci: 

  • 2 velika crna luka
  • 1 manji praziluk 
  • 6 glavica belog luka 
  • 1/2 kg krompira 
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina 
  • malo putera 
  • 1 kocka pileće supe
  • pavlaka za kuvanje 

Priprema: 

Istopite puter, pa propržite crni luk, zatim dodajte i seckani praziluk kao i beli luk. Ostavite još 1-2 minuta, pa dodajte seckani krompir i ruzmarin. Promešajte. Sipajte vodu i poklopite, pa kuvajte. Kada krene da vri dodajte kocku supu i mešajte dok se ne otopi. Posolite i pobiberite. Gotovu čorbu sipajte u blender i usitnite sastojke ili je ispasirajte štapnim mikserom. Vratite čorbu u šerpu i sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte, uz mešanje, još 10-ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa