Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE SARME PUNJENE PILETINOM: Umesto kiselog koristite svež kupus, uz 1 sastojak biće ekstra pikantne

Kada probate pohovane sarme zaboravićete na klasične koje se spremaju sa kiselim kupusom.

 Pohovane sarme sa belim mesom Izvor: Printscreen/YT/ Ricette di Casa Mia

Kada se napravi zimnica svi željno iščekuju kada će moći da se naprave sarme ili da se načne ajvar. Toplije vreme nam donosi lakšu hranu, ali niko ne odbija pohovono, pogotovo ako su sarme u pitanju. Umesto kiselog koristite svež kupus, a mleveno zamenite belim mesom. 

Ako ste ljubitelj pikantne hrane obavezno dodajte ljutu papričicu koja će celom jelu dati poseban šmek. 

Sastojci:

  • 1 crni luk 
  • 1 štapić celera 
  • 1 ljuta paprika
  • 2 paprike šilje 
  • 600 g pilećeg filea 
  • 50 g paradajz pirea 
  • 100 ml vode 
  • 1 glavica kupusa (može i kineski) 
  • 3 jajeta 
  • 3 kašike brašna 
  • prezle 

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Propržite isekcani luk, pa mu dodajte seckani celer, ljutu papriku i običnu. Meso isecite na kockice i dodajte kad povrće bude pri kraju, a zatim i paradajz pire koji ste pomešali sa vodom.  Poklopite i kuvajte oko pola sata. Isecite koren kupusa i odvojite listove. Stavite ih u neku posudu i prelijte ključalom vodom. Ostavite tako pola sata da listovi omekšaju. Stanjite drvenasti deo korena kako bi lakše umotali. Meso i povrće prebacite u blender i usitnite. Napunite liske kupusa kao i svaku sarmu i umotajte. Jaja i brašno umutite, a prezle sipajte u drugi tanjir. Svaku sarmu uvaljajte u jaja sa brašnom, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti