Kada se napravi zimnica svi željno iščekuju kada će moći da se naprave sarme ili da se načne ajvar. Toplije vreme nam donosi lakšu hranu, ali niko ne odbija pohovono, pogotovo ako su sarme u pitanju. Umesto kiselog koristite svež kupus, a mleveno zamenite belim mesom.
Ako ste ljubitelj pikantne hrane obavezno dodajte ljutu papričicu koja će celom jelu dati poseban šmek.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 štapić celera
- 1 ljuta paprika
- 2 paprike šilje
- 600 g pilećeg filea
- 50 g paradajz pirea
- 100 ml vode
- 1 glavica kupusa (može i kineski)
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- prezle
Priprema:
Propržite isekcani luk, pa mu dodajte seckani celer, ljutu papriku i običnu. Meso isecite na kockice i dodajte kad povrće bude pri kraju, a zatim i paradajz pire koji ste pomešali sa vodom. Poklopite i kuvajte oko pola sata. Isecite koren kupusa i odvojite listove. Stavite ih u neku posudu i prelijte ključalom vodom. Ostavite tako pola sata da listovi omekšaju. Stanjite drvenasti deo korena kako bi lakše umotali. Meso i povrće prebacite u blender i usitnite. Napunite liske kupusa kao i svaku sarmu i umotajte. Jaja i brašno umutite, a prezle sipajte u drugi tanjir. Svaku sarmu uvaljajte u jaja sa brašnom, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus