Pečurke mogu da se jedu na razne načine, a punjene su odlično predjelo ili prilog. Kada nešto zanimljivo i ukusno, ovaj recept je naš predlog, jer se pečurke kuvaju u pikantnom sosu koji će mu dati specifičnu aromu, a ako servirate sa mesom, dobićete prilog koji niko neće odbiti.
Sastojci:
- 200 g pečuraka
- 200 g kuvanog krompira
- 40 g skroba
- 10 ml ulja
Za sos:
- 15 g putera
- 2 čena belog luka
- 12 ml ulja
- 1 crni luk
- malo ljute paprike
- 60 ml soja sosa
- 20 ml sirćeta
Priprema:
Skuvajte krompir, a pečurke očistite od peteljki. Krompir ispasirajte, pa dodajte skrob i promešajte, a zatim i ulje i sjedinite. Napravite kuglice od pire krompira i stavite u pečurke. Uzmite staklenu flašu i pritisnite svaku kuglicu otvorom.
Za sos: Istopite puter, pa dodajte secakni beli luk i ljutu papriku. Nakon minut, dva dodajte seckani crni luk, ulje, so, soja sos i sirće. Stavite pečurke i poklopite. Kuvajte 15 minuta na srednjoj temepraturi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem