Umesto belog mesa, sada ispohujte pečurke i dobićete fantastično predjelo koje možete da služite na slavama ili na rođendanima. Poslužite uz sos ili domaći majonez, a takođe možete da servirate sa salatom ili kao prilog nekom jelu.
Sastojci:
- 6 pečuraka
- 6 jaja
- oko 200 g brašna
- oko 200 g prezli
- so, beli luk u prahu
Priprema:
Očišćene šampinjone uvaljajte u brašno, u koje ste dodali beli luk i so. Zatim uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle, a onda opet u jaja i još jednom u prezle. Pečurke pržite u zagrejanom ulju sa obe strane.
Recept poslala Biljana Ćosić
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus