Umesto marinade premažite meso ili hleb aromatičnom paštetom od belog luka.

Neverovatno aromatična pašteta od belog luka koja će svako vaše jelo učiniti fenomeanlnim. Ako ovom paštetom premažete hleb ili meso, pa onda zapečete u rerni ne treba vam ništa kao prilog. Možete koristiti u bilo kom jelu koje se slaže sa belim lukom. Umesto da ga samo isečete i propržite, vi ga iscedite iz kore i pomešajte sa začinima i puterom za bolju aromu.
Pročitajte i kako se pravilno kida alu folija.
Sastojci:
- 2 glavice belog luka
- malo suvog bosiljka
- malo origana
- malo mlevene crvene paprike
- maslinovo ulje
- puter
- peršun
Priprema:
Isecite vrh na belom luku, pa pospite sa malo bosiljak i maslinovim uljem. Zatovite alu folijom i pecite u rerni. Zatim u posudi pomešajte puter sobne temperature, isceđeni beli luk, dodajte origano i začinsku papriku, kao i seckani peršun. Dobro promešajte i premažite preko hleba ili mesa i zapecite.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.