Neverovatno aromatična pašteta od belog luka koja će svako vaše jelo učiniti fenomeanlnim. Ako ovom paštetom premažete hleb ili meso, pa onda zapečete u rerni ne treba vam ništa kao prilog. Možete koristiti u bilo kom jelu koje se slaže sa belim lukom. Umesto da ga samo isečete i propržite, vi ga iscedite iz kore i pomešajte sa začinima i puterom za bolju aromu.
Pročitajte i kako se pravilno kida alu folija.
Sastojci:
- 2 glavice belog luka
- malo suvog bosiljka
- malo origana
- malo mlevene crvene paprike
- maslinovo ulje
- puter
- peršun
Priprema:
Isecite vrh na belom luku, pa pospite sa malo bosiljak i maslinovim uljem. Zatovite alu folijom i pecite u rerni. Zatim u posudi pomešajte puter sobne temperature, isceđeni beli luk, dodajte origano i začinsku papriku, kao i seckani peršun. Dobro promešajte i premažite preko hleba ili mesa i zapecite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem