Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BABA GANUŠ - VEGETARIJANSKI KAVIJAR SA BLISKOG ISTOKA: Namaz od patlidžana koji je popularan kao i humus i falafel

Naučite kako se sprema jedan od najomiljenijih namaza na svetu, a to je baba ganuš.

 Baba ganuš namaz od patlidžana Izvor: Printscreen/Instagram/healthygirlkitchen

Pored humusa i falafela, baba ganuš je jedan od najpopularnijih namaza koji nam dolazi sa Bliskog istoka. Pravi se od patlidžana i maslinovog ulja, ali možete da dodate i tahini i začine po želji. Možete da ga jedete sa čipsom, da mažete na hleb ili vruću lepinju... Kako se pravi od povrća odličan je i za vegetarijance. 

Sastojci:

  • 2 pečena patlidžana srednje veličine
  • 1/4 šolje tahinija
  • 3 kašike limunovog soka
  • 2 čena belog luka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite patlidžan na pola, pa stavite u pleh obložen pek papirom i prelijte sa malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i pecite na 220°C oko 45-60 minuta. Izvadite meso i stavite ga u blender sa tahinijem, limunovim sokom, belim lukom i maslinovim uljem. Kada smesa postane kremasta prestanite sa blendiranjem. Čuvajte u frižideru 30 minuta da se ukusi spoje. Ukrasite sa malo mlevene papirke. 

Pogledajte

00:26
Kako se pravi baba ganuš
Izvor: instagram/healthygirlkitchen
Izvor: instagram/healthygirlkitchen

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti