Za domaću pileću paštetu vam ne treba mnogo vremena za pripremu, a ovaj recept će posebno oduševiti najmlađe koji za doručak najčešće biraju razne mazalice. Ukoliko je pripremite na ovaj način bićete sigurni da će pojesti zdrav obrok bez aditiva i konzervansa. Poslužite je uz prepečeni tost ili domaći hleb.
Sastojci:
- 400 g belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 veza peršuna
- 2 kašike senfa
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika kečapa
- sok od pola limuna
- so, biber
- vlašac
Priprema:
Belo meso ispecite u rerni. Iskidajte ga na komade pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera po ukusu, a ako volite pikantniju paštetu i malo karija. Sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna. Preručite paštetu u dublju posudu i ukoliko volite pospite je sa malo vlašca. Odlična je kao zdrav namaz na hleb za doručak. A uz nju možete poslužiti kiselo mleko ili jogurt.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno