Sardina je izuzetno hranljiva i zdrava vrsta ribe, koja ima veoma visok udeo proteina. Mnogi izbegavaju da je jedu zbog osećaja težine koju imaju nakog obroka, ali pripremljena kao pašteta biće mnogo lakša. Servirajte je uz prepečeni hleb koji ste prethodno premažali margarinom, pa odozgo paštetom. Ukoliko izbacite kuvano jaje i iskoristite margarin, može biti izvrtan namaz za dane posta.
Sastojci:
- 1 veća konzerva sardine
- 2 kašičice putera
- 1 kašičica senfa
- 1 tvrdo kuvano jaje
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašičica soka od limuna
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Luk i jaje sitno naseckajte, pa ubacite u blender. Dodajte sardinu, sve zalijte sokom od limuna, ubacite puter, senf i začinite po ukusu. Peršun dodajte i kao začin, a malo ostavite i za dekoraciju. Sve sastojke dobro smiksajte da se skroz usitne i da dobijete glatku smesu. Ukoliko je potrebno promešajte kašikom pa ponovo još jednom izblendirajte i po potrebi dodajte još začina. Prespite u činiju za serviranje i ukrasite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem