Ovaj izuzetno ukusan namaz brzo se sprema,a sjajan je za doručak uz svež domaći hleb ili kifle. Što je najvažnije u njemu nema veštačkih konzervansa i aditiva kao u kupovnim paštetama. Izuzetno je htanljiva, a sigurno će je i deca obožavati.
Sastojci:
- 5 tvrdo kuvanih jaja
- 150 g slanine
- 6 kiselih krastavaca
- 1 kašika pavlake
- svež peršun
Priprema:
Slaninicu i krastavčiće isecite na sitne kocke, pa ih ubacite u blender. Dodajte oljuštena tvrdo kuvana jaja i pavlaku, pa sve dobro sameljite u blenderu. Na svež ili prepečen hleb namažite paštetu, ukrasite je iseckanim listovima svežeg peršuna ili vlašca i služite uz jogurt.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom