Svi ljubitelji krompira biće oduševljeni ovim receptom. Potrebna su vam 3 prosta sastojka i da isečete krompir. Zatim ga ređate u kalup i pečete. A kako bi dobio divnu hrskavost sve što je potrebno je da ga ispržite nakon pečenja. Možete da služite za večeru umesto tost hleba, samo ga premažite kajmakom. Takođe, odlično se slaže i sa mesom, pa može da bude i prilog. Ili jednostavno poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 30 ml ulja
- 2 kašike skroba
Priprema:
Isecite krompir na jako tanke kolutove. Dodajte mu ulje, so, biber, mlevenu papriku, skrob i mešajte dok se sve ne sjedini. Kalup dimenzija 16x9 cm obložite pek papirom i poređajte krompir. Pokrijte pek papirom i pecite u rernu na 230°C oko sat vremena. Ostavite da se malo ohladi i prebacite u frižider na još tri sata.
Nakon isteka vremena izvadite ga iz kalupa i isecite na tanke kriške. Prebacite kriške u tiganj sa zagrejanim uljem i pržite 15 minuta dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus