Svi ljubitelji krompira biće oduševljeni ovim receptom. Potrebna su vam 3 prosta sastojka i da isečete krompir. Zatim ga ređate u kalup i pečete. A kako bi dobio divnu hrskavost sve što je potrebno je da ga ispržite nakon pečenja. Možete da služite za večeru umesto tost hleba, samo ga premažite kajmakom. Takođe, odlično se slaže i sa mesom, pa može da bude i prilog. Ili jednostavno poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 30 ml ulja
- 2 kašike skroba
Priprema:
Isecite krompir na jako tanke kolutove. Dodajte mu ulje, so, biber, mlevenu papriku, skrob i mešajte dok se sve ne sjedini. Kalup dimenzija 16x9 cm obložite pek papirom i poređajte krompir. Pokrijte pek papirom i pecite u rernu na 230°C oko sat vremena. Ostavite da se malo ohladi i prebacite u frižider na još tri sata.
Nakon isteka vremena izvadite ga iz kalupa i isecite na tanke kriške. Prebacite kriške u tiganj sa zagrejanim uljem i pržite 15 minuta dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem