Francuzi na hranu gledaju kao na umetnost i poznati su po tome da najviše vremena provode za jelom. Njima je ručak obavezan, a poslovni sastanci se često održavaju u restoranima. Sada vam predlažemo kako da napravite sočne svinjske medaljone u sosu od pečuraka i slatkog vina - porta.
Takođe, pročitajte i recept Džejmija Olivera za savršen pileći bujon.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 100 g pečuraka
- 50 ml porta
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 250 ml pilećeg bujona
- 100 g brašna
- 50 g neslanog putera
Priprema:
Na istopljenom puteru propržite iseckane pečurke, a meso isecite na deblje šnicle. Meso posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Malo rukama pređite preko šnicli, kako bi višak brašna spao. Istopite puter i malo ulja, pa ubacite meso. Pržite ga na jačoj vatri po 3 minuta sa svake strane. Izvadite meso, pa ga stavite u zagrejanu rernu kako bi ostalo toplo. U šerpi u kojoj se pržilo meso napravite sos, tako što ćete dodati porto, a zatim i zagrejanu pavlaku za kuvanje, pa dobro promešajte. Kada krene da vri dodajte zagrejani bujon i nastavite da mešate kako bi se svi ukusi sjedinili. U gotov sos dodajte pečurke i promešajte. Servirajte meso i prelijte sosom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus