Francuzi na hranu gledaju kao na umetnost i poznati su po tome da najviše vremena provode za jelom. Njima je ručak obavezan, a poslovni sastanci se često održavaju u restoranima. Sada vam predlažemo kako da napravite sočne svinjske medaljone u sosu od pečuraka i slatkog vina - porta.
Takođe, pročitajte i recept Džejmija Olivera za savršen pileći bujon.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 100 g pečuraka
- 50 ml porta
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 250 ml pilećeg bujona
- 100 g brašna
- 50 g neslanog putera
Priprema:
Na istopljenom puteru propržite iseckane pečurke, a meso isecite na deblje šnicle. Meso posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Malo rukama pređite preko šnicli, kako bi višak brašna spao. Istopite puter i malo ulja, pa ubacite meso. Pržite ga na jačoj vatri po 3 minuta sa svake strane. Izvadite meso, pa ga stavite u zagrejanu rernu kako bi ostalo toplo. U šerpi u kojoj se pržilo meso napravite sos, tako što ćete dodati porto, a zatim i zagrejanu pavlaku za kuvanje, pa dobro promešajte. Kada krene da vri dodajte zagrejani bujon i nastavite da mešate kako bi se svi ukusi sjedinili. U gotov sos dodajte pečurke i promešajte. Servirajte meso i prelijte sosom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem