Francuzi na hranu gledaju kao na umetnost i poznati su po tome da najviše vremena provode za jelom. Njima je ručak obavezan, a poslovni sastanci se često održavaju u restoranima. Sada vam predlažemo kako da napravite sočne svinjske medaljone u sosu od pečuraka i slatkog vina - porta.
Takođe, pročitajte i recept Džejmija Olivera za savršen pileći bujon.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 100 g pečuraka
- 50 ml porta
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 250 ml pilećeg bujona
- 100 g brašna
- 50 g neslanog putera
Priprema:
Na istopljenom puteru propržite iseckane pečurke, a meso isecite na deblje šnicle. Meso posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Malo rukama pređite preko šnicli, kako bi višak brašna spao. Istopite puter i malo ulja, pa ubacite meso. Pržite ga na jačoj vatri po 3 minuta sa svake strane. Izvadite meso, pa ga stavite u zagrejanu rernu kako bi ostalo toplo. U šerpi u kojoj se pržilo meso napravite sos, tako što ćete dodati porto, a zatim i zagrejanu pavlaku za kuvanje, pa dobro promešajte. Kada krene da vri dodajte zagrejani bujon i nastavite da mešate kako bi se svi ukusi sjedinili. U gotov sos dodajte pečurke i promešajte. Servirajte meso i prelijte sosom.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća