Gotovo da nema ručka koji može da prođe bez krompira, naročito ako je na meniju i neko meso ili riba. Često tada izbor pada osim na pire ili pečeni krompir i na salte koje se prave od njega, kao što su krompir salata ili ruska. Od sada salatu od ovog povrća možete praviti i sa kiselim krastavcima i smesom od mleka, ulja, senfa i jabukovog sirćeta. Ovakav način pripreme vezuje se područje Nemačke, često je prave i služi se topla i izuzetnog je ukusa. Tako da ako želite da iznenadite svoju porodicu i goste možda već danas ili za slavskom trpezom, sigurno ćete ih oduševiti salatom pripremljenom na nemački način.
Sastojci:
- 5-6 krompira
- 2 crvena luka
- 1 kašičica šećera
- 2/3 kašičice soli
- 1 kašika sirćeta
- 6-8 kiselih krastavaca
- 50 ml mleka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 5 g senfa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 100 ml suncokretovog ulja
- mirođija
Priprema:
U vodi sa malo soli skuvajte krompir. U jednoj posudi dodajte iseckan luk, šećer, so, jabukovo sirće i prelijte ključalom vodom, izmešajte i ostavite da stoji 10-12 minuta. Zatim u posudu sa uljem sipajte mleko, mikserom mutite, posolite, pobiberite, dodajte beli luk u prahu, senf, jabukovo sirće i sve dobro umutite. Ogulite i isecite krompir, zatim mu dodajte luk, sitno iseckane krastavce, mirođiju i prethodno dobijenu smesu od senfa, pa sve dobro izmešajte i servirajte je odmah.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs