Gotovo da nema ručka koji može da prođe bez krompira, naročito ako je na meniju i neko meso ili riba. Često tada izbor pada osim na pire ili pečeni krompir i na salte koje se prave od njega, kao što su krompir salata ili ruska. Od sada salatu od ovog povrća možete praviti i sa kiselim krastavcima i smesom od mleka, ulja, senfa i jabukovog sirćeta. Ovakav način pripreme vezuje se područje Nemačke, često je prave i služi se topla i izuzetnog je ukusa. Tako da ako želite da iznenadite svoju porodicu i goste možda već danas ili za slavskom trpezom, sigurno ćete ih oduševiti salatom pripremljenom na nemački način.
Sastojci:
- 5-6 krompira
- 2 crvena luka
- 1 kašičica šećera
- 2/3 kašičice soli
- 1 kašika sirćeta
- 6-8 kiselih krastavaca
- 50 ml mleka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 5 g senfa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 100 ml suncokretovog ulja
- mirođija
Priprema:
U vodi sa malo soli skuvajte krompir. U jednoj posudi dodajte iseckan luk, šećer, so, jabukovo sirće i prelijte ključalom vodom, izmešajte i ostavite da stoji 10-12 minuta. Zatim u posudu sa uljem sipajte mleko, mikserom mutite, posolite, pobiberite, dodajte beli luk u prahu, senf, jabukovo sirće i sve dobro umutite. Ogulite i isecite krompir, zatim mu dodajte luk, sitno iseckane krastavce, mirođiju i prethodno dobijenu smesu od senfa, pa sve dobro izmešajte i servirajte je odmah.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus