Salata od krompira uvek je dobar prilog, ali i glavni obrok, pripremite je jednostavno.
Sastojci: kilogram krompira, veća glavica crnog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 3 kašike sirćeta, malo soli i bibera.
Priprema salate:
Krompir je najbolje obariti u ljusci, biće mnogo ukusniji. Prvo ga dobro operite. Dok je još topao oljuštite ga i isecite na kocke ili kolutove, po želji. Oljušten luk iseckajte na tanke kriške, posolite, malo pobiberite i dodajte mu ulje. Neka malo odstoji.
Kada je krompir skuvan sjedinite ga sa lukom. Obavezno isprobajte pre posluženja kako bi ste proverili jel dovoljno slan. Ukrasite listićima svežeg peršuna.
Salata se sprema od toplog krompira i odmah se preliva uljem i sirćetom razblaženim sa malo vode.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem