Bečke šnicle su jedan od onih specijaliteta koje niko ne odbija. Ono što je specifično za njih to je da meso isključivo mora biti od teletine i da se prže na puteru, a prezle treba da budu sveže pripremljene od mlečnih kajzerica. Uz ovaj recept možete napravite sočne i hrskave bečke šnicle kao iz najboljih restorana.

Sastojci:

  • 4 šnicle od telećeg buta
  • 4 jajeta
  • 2 mlečne kajzerice
  • 50 g brašna
  • 200 g putera
  • so, biber

Priprema:

Pre pripreme šnicle dobro istucite tučkom za meso što tanje možete. U blenderu sameljite kajzerice, ili ako ga nemate umotajte ih u krpu i istucite ih tučkom za meso što sitnije. Jaja umutite viljuškom, ali ne previše, treba da bam se vidi jasna razlika između belanaca i žumanaca. Dodajte malo soli. U jedan tanjir sipajte brašno, u drugi jaja, a u treći hlebne mrvice. Šnicle začinite po ukusu, pa ih prvo uvaljajte u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle. Lagano ih spištajte u tiganj u kome ste prethodno zagrejali i rastopili puter. Šnicle dok se prže prelivajte puterom iz tiganja. Pržite ih oko pet minuta sa jedne i pet minuta sa druge strane. Servirajte ih uz obaveznu krišku od limuna.

Izvor: Stvar ukusa