Da li ste ljubitelji paste sa pesto sosom? Ukoliko je odgovor potvrdan sada možete da napravite domaću verziju ovog umaka od samo 2 sastojka. Nema konzervansa ni aditiva, potpuno je prirodan.
Sastojci:
- 280 g semenki bundeve
- Morska so
Priprema:
Stavite na pleh papir za pečenje pa prospite semenke. Začinite ih solju, pa rasporedite. Pecite na 180 stepeni 7-8 minuta. Nakon toga ih izblendajte sve dok smesa ne postane kremasta. To će trajati 10-12 minuta. Sipajte u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
Ovako bez dodataka može da stoji do 2 meseca.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus