Da li ste ljubitelji paste sa pesto sosom? Ukoliko je odgovor potvrdan sada možete da napravite domaću verziju ovog umaka od samo 2 sastojka. Nema konzervansa ni aditiva, potpuno je prirodan.
Sastojci:
- 280 g semenki bundeve
- Morska so
Priprema:
Stavite na pleh papir za pečenje pa prospite semenke. Začinite ih solju, pa rasporedite. Pecite na 180 stepeni 7-8 minuta. Nakon toga ih izblendajte sve dok smesa ne postane kremasta. To će trajati 10-12 minuta. Sipajte u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
Ovako bez dodataka može da stoji do 2 meseca.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera