Sada ne morate da prljate ruke, a napravićete savršeno ukusne krokete. Trik sa flašom je praktičan, samo se pomešaju sastojci i sipaju u nju. Nema oblikovanja već samo istisnete smesu iz flaše. Kada vam treba brzo predjelo pripremite krokete, a uz njih poslužite i neki umak.
Sastojci:
- 4 kuvana krompira
- 1 manja kuvana šargarepa
- 1/2 šolje kukuruza
- 1/2 šolje zelenog luka
- 1 jaje
- 4 kašike kukuruznog skroba
Priprema:
Ispasirajte krompir, pa dodajte seckanu kuvanu šargarepu, mladi luk, kukuruz, ulje, jaje i skrob. Pomešajte i sipajte u flašu. Zagrejete u tiganju ili šerpi ulje, pa stavite flašu (otvor okrenut ka ulju) iznad posude. Dlanovima pritiskajte kako bi smesa izašla i makazama secite kako bi se oblikovali kroketi. Kada kroketi dobiju zlatnožutu boju vadite ih iz ulja na ubrus.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća