Ovi slani mafini se veoma brzo i jednostavno pripremaju, a ukus je fantastičan. Ne sadrže brašno, pa su pogodni za osobe koje žele da smršaju ili zbog određenog zdravstvenog stanja moraju da paze na ishranu. 

Više nemate izgovora što ne pazite na ishranu - pripremite razno povrće, kalup za mafine i jaja! Krećemo.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • maslinovo ulje 
  • 3 šolje smrznutog povrća (brokoli, karfiol ili šargarepa po vašem izboru)
  • 5 jaja
  • so, biber
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 100 ml mleka
  • 150 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Luk (jedan i drugi) iseckajte sitno pa prodinstajte na maslinovom ulju. Beli luk će mafinima dati poseban šmek zbog svoje arome. Dodajte smrznuto povrće pa prodinstajtesve zajedno. Poklopite tiganj i krčkajte 5 minuta. Za to vreme umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Dodajte i kukuruzni skrob, mleko i rendan kačkavalj. Sve promešajte. Dodajte i povrće koje ste ispržili.

Kalup za mafine podmažite pa suipajte smesu. pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Izvor: Stvar ukusa