Ovi slani mafini se veoma brzo i jednostavno pripremaju, a ukus je fantastičan. Ne sadrže brašno, pa su pogodni za osobe koje žele da smršaju ili zbog određenog zdravstvenog stanja moraju da paze na ishranu.
Više nemate izgovora što ne pazite na ishranu - pripremite razno povrće, kalup za mafine i jaja! Krećemo.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- maslinovo ulje
- 3 šolje smrznutog povrća (brokoli, karfiol ili šargarepa po vašem izboru)
- 5 jaja
- so, biber
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 100 ml mleka
- 150 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Luk (jedan i drugi) iseckajte sitno pa prodinstajte na maslinovom ulju. Beli luk će mafinima dati poseban šmek zbog svoje arome. Dodajte smrznuto povrće pa prodinstajtesve zajedno. Poklopite tiganj i krčkajte 5 minuta. Za to vreme umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Dodajte i kukuruzni skrob, mleko i rendan kačkavalj. Sve promešajte. Dodajte i povrće koje ste ispržili.
Kalup za mafine podmažite pa suipajte smesu. pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem