Osvežavajući mafini sa limunom su odlični uz popdnevnu kafu, ali i kada vam dođu prijatelji. Peku se svega 20 minuta, a za pripremu vam treba 10. Jogurt sa ukusom vanile testu daje poseban šmek i čini ih neverovatno mekanim i vazdušastim.
Pročitajte i kako da operete kalup za mafine.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 120 ml ulja
- 8 g vanilin šećera
- 125 g jogurta od vanile
- 16 g praška za pecivo
- rendana limunova kora
- sok od 1/2 limuna
- 200 g brašna
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje. Sjedinite i sipajte jogurt, opet promešajte. Zatim dodajte limunov sok, rednanu koricu limuna i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Sipajte u kalup za mafine koji ste obložili paprinim kalupom. Pomešajte 2 kašike šećera sa rendanom koricom limuna i pospite preko mafina. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno