Osvežavajući mafini sa limunom su odlični uz popdnevnu kafu, ali i kada vam dođu prijatelji. Peku se svega 20 minuta, a za pripremu vam treba 10. Jogurt sa ukusom vanile testu daje poseban šmek i čini ih neverovatno mekanim i vazdušastim. 

Pročitajte i kako da operete kalup za mafine

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 100 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 8 g vanilin šećera
  • 125 g jogurta od vanile
  • 16 g praška za pecivo
  • rendana limunova kora
  • sok od 1/2 limuna
  • 200 g brašna

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje. Sjedinite i sipajte jogurt, opet promešajte. Zatim dodajte limunov sok, rednanu koricu limuna i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Sipajte u kalup za mafine koji ste obložili paprinim kalupom. Pomešajte 2 kašike šećera sa rendanom koricom limuna i pospite preko mafina. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa