Osvežavajući mafini sa limunom su odlični uz popdnevnu kafu, ali i kada vam dođu prijatelji. Peku se svega 20 minuta, a za pripremu vam treba 10. Jogurt sa ukusom vanile testu daje poseban šmek i čini ih neverovatno mekanim i vazdušastim.
Pročitajte i kako da operete kalup za mafine.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 120 ml ulja
- 8 g vanilin šećera
- 125 g jogurta od vanile
- 16 g praška za pecivo
- rendana limunova kora
- sok od 1/2 limuna
- 200 g brašna
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje. Sjedinite i sipajte jogurt, opet promešajte. Zatim dodajte limunov sok, rednanu koricu limuna i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Sipajte u kalup za mafine koji ste obložili paprinim kalupom. Pomešajte 2 kašike šećera sa rendanom koricom limuna i pospite preko mafina. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus