Svi ljubitelji kokosa i čokolade će se oduševiti ovim kolačem. Izgledom podseća na ledene kocke, ali kombinacija ukusa je prosto neodoljiva. Čokoladna kora, preko fil od pudinga i kokosa, a zatim sve to preliveno čokoladnom glazurom. Odlično posluženje kada vam se jede nešto slatko. 

Sastojci:

Za koru: 

  • 3 jajeta
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike kokosa
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo
  • 150 ml čokoladnog mleka

Za fil:

  • 400 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 puding od vanile 
  • 50 g bele čokolade za kuvanje
  • 70 g kokosa
  • 150 ml slatke pavlake

Za glazuru:

  • 100 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mleko i ulje, pa sjedinite mikserom. Zatim dodajte kakao, brašno, kokos i prašak za pecivo. Lepo promešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 15 minuta. Izbockajte gotovu koru i prelijte sa čokoladnim mlekom. 

Pomešajte puding, mleko i šećer i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte kokos. Promešajte, pa pokrijte i ostavite da se ohladi. U umućeni puding dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Sipajte preko kore i rasporedite. 

Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Ostavite da se stegne u frižideru, pa pospite kokosom. 

Izvor: Stvar ukusa