Svi ljubitelji kokosa i čokolade će se oduševiti ovim kolačem. Izgledom podseća na ledene kocke, ali kombinacija ukusa je prosto neodoljiva. Čokoladna kora, preko fil od pudinga i kokosa, a zatim sve to preliveno čokoladnom glazurom. Odlično posluženje kada vam se jede nešto slatko.
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike mleka
- 2 kašike ulja
- 3 kašike brašna
- 3 kašike kokosa
- 1 kašika kakao praha
- 1 ravna kašičica praška za pecivo
- 150 ml čokoladnog mleka
Za fil:
- 400 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 1 puding od vanile
- 50 g bele čokolade za kuvanje
- 70 g kokosa
- 150 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mleko i ulje, pa sjedinite mikserom. Zatim dodajte kakao, brašno, kokos i prašak za pecivo. Lepo promešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 15 minuta. Izbockajte gotovu koru i prelijte sa čokoladnim mlekom.
Pomešajte puding, mleko i šećer i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte kokos. Promešajte, pa pokrijte i ostavite da se ohladi. U umućeni puding dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Sipajte preko kore i rasporedite.
Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Ostavite da se stegne u frižideru, pa pospite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom