Ukusan francuski desert koji se topi u ustima sada lako možete i sami da napravite. Recept za testo koji vam donosimo ne sadrži pšenično brašno već pirinčano, pa je samim tim i zdravije. Ovako pripreljeno testo se neće raspasti, a ekleri će biti podjednako ukusni kao i klasični.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 6 kašika pirinčanog brašna
  • 200 g mekog mladog sira
  • 4 kašike susama
  • 1-2 kašike meda
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Pomešajte pirinčano brašno i jaja, pa dodajte sir i susam. Sve dobro sjedinite. Dodajte med i vanilin šećer pa ponovo promešajte. Stavite smesu u poslastičarski špric, pa na plehu koji je obložen pek papirom istisnite eklere. Pecite na 170 stepeni 25-30 minuta. Kada su gotovi ukrasite topljenom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa