Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EKLERI BEZ BRAŠNA: Napravite testo sa par sastojaka koje se neće raspadati, a biće ukusno kao i klasični 

Isprobajte recept za eklere bez brašna i šećera.

 Ekleri bez brašna Izvor: Printscreen/Youtube/Home cooking

Ukusan francuski desert koji se topi u ustima sada lako možete i sami da napravite. Recept za testo koji vam donosimo ne sadrži pšenično brašno već pirinčano, pa je samim tim i zdravije. Ovako pripreljeno testo se neće raspasti, a ekleri će biti podjednako ukusni kao i klasični.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 6 kašika pirinčanog brašna
  • 200 g mekog mladog sira
  • 4 kašike susama
  • 1-2 kašike meda
  • 1 vanilin šećer

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte pirinčano brašno i jaja, pa dodajte sir i susam. Sve dobro sjedinite. Dodajte med i vanilin šećer pa ponovo promešajte. Stavite smesu u poslastičarski špric, pa na plehu koji je obložen pek papirom istisnite eklere. Pecite na 170 stepeni 25-30 minuta. Kada su gotovi ukrasite topljenom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti