Ako volite jafa keks, onda je ovaj recept pravi za vas budući da ćete dobiti ukus identičan onom kupovnom, s tim što vi ovde sami možete da birate kojeg ukusa će biti žele i da li će kora imati kakao ili ne. Jednostavno se pravi, a najmlađi će mu se sigurno obradovati, pritom nema dodatih aditiva. 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 2 jajeta
  • 60 g šećera
  • 60 g brašna
  • 30 g neslanog putera, istopljenog

Za žele:

  • 160 ml soka od pomorandže
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika želetina

Za preliv:

  • 150 g čokolade

Priprema:

Staviti sok u šerpicu sa šećerom da prokuva dok se šećer ne istopi. U međuvremenu otopiti želatin sa malo hladne vode pa dodati u smesu i promešati. Istresti u obloženu tepsiju sa celofanom (možete manju da vam bude žele malo deblji) i staviti u frižider da se stegne. Zagrejati rernu na 180 stepeni i podmazati kalup za mafine. Staviti jaja i šećer u zdelu pa mutiti oko 5 minuta dok jaja ne budu svetlo žuta i gušća. Polako dodati brašno i ručno varjačom mešati.

Dodati istopljeni puter i ujednačiti smesu, ručno. Staviti po jednu kašiku smese u kalup od mafina tako da imate 24 komada. Peći u rerni 7-10 minuta i kad ih izvadite ostaviti da se malo ohlade pre nego što ih izvadite da se ne bi slomile. Izvaditi žele iz frižidera i malim okruglim kalupom obima 4 cm vaditi male kružiće i stavljati na biskvit. Kad ih stavite na biskvit preliti istopljenom čokoladom. Stavite u frižider da se malo stegnu pre služenja.

Izvor: Stvar ukusa