Sve domaćice vole poslastice koja se brzo i lako prave, a da u isto vreme njihov ukus obara sa nogu. Ovaj kremasti kolač može biti pravi izbor za vas ako vas mrzi ili nemate vremena da dugo spremate neku zahtevnu tortu ili drugu poslasticu. Nije vam potrebna rerna, a za njegu pripremu vam ne treba više od 15 minuta.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 500 ml slatke pavlake
- 200 ml kafe
- 150 g neutralnog sira
- 2 kašike šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike kako praha
Priprema:
U činiju ulijte slatku pavlaku i dodajte šećer i ektrakt vanile, pa sve mutite dok se ne zgusne. U smesu ubacite krem sir i sve još malo umitite da se sjedini. U kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom, poređajte piškote umočene u kafu. premažite sa pola belog fila, pa ponovo stavite red piškota, pa red fila. Ostavite u frižider da se stegne neka 2 sata. Pre služenja po želji odozgo pospite kako prahom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem