Lažna krempita ima ukus kao prava, a pravi se očas posla. Ne treba vam ni šporet, kolač se pravi bez pečenja i kuvanja. Uspeva svima, nema omaške, a toliko je kremast da se topi u ustima. Umesto kora, ređa se keks, pa 2 fila koja se samo umutute i opet keks. Kada vam se jede slatko, napravite brzu i laku poslasticu. 

Sastojci:

  • 250 g keksa 
  • 100 ml mleka 

Za fil:

  • 700 ml mleka 
  • 100 g šlaga sa ukusom vanile 
  • 150 g šećera 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • šećer u prahu

Priprema:

Umutite mleko, šećer i šlag. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku (možete da dodate i 30 g šećera u prahu, ako volite da je slatko). U vanila smesu dodajte pola smese umućene pavlake i sjedinite mikserom. U kalup poređajte keks koji ste umočili u mleko. Sipajte fil preko, a zatim i preostalu slatku pavlaku. Poravnajte i poređajte još jedan red keksa. Stavite u frižider na 2 sata, a posle pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa