Brza torta za čiju pripremu vam ne treba ni rerna ni misker, a nisu vam potrebni ni brašno i jaja. Izuzetno kremasta i lagana da se prosto topi u ustima. Možete da birate sastojke po vašem ukusu, pa da bude potpuno čokoladna ili od nekog osvežavajućeg voća. Jednostavan recept koji uspeva i onima sa manje iskustva.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g biskvita
- 15 g kako praha
- 50 g topljenog putera
Za fil:
- 1 litar mleka
- 3 kesice pudinga od karamele
- 5 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika ekstrakta vanile
Za preliv:
- 200 g čokolade
- 70 ml toplog mleka
- kakao prah
Priprema:
Biskvit stavite u kesu ili ga pokrijte krpom, pa ga izmrvite oglagijom ili tučkom za meso. Dodajte mu kako prah i promešajte. Ulijte topljeni puter i sve lepo sjedinite da dobijete rastresitu smesu. U kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom od biskvita napravite koru. Možete staviti nekih 10-ak minuta u frižider da se stegne. U mleko sipajte puding, a ukoliko želite dodajte kašiku ekstrakta vanile. Ubacite kukuruzni skrob, sve dobro izmešajte i kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada se malo prohladi ulijte u kalup. Kada se ohladi stavite u frižider na 2 sata da se potpuno stegne. Čokoladu istopite zajedno sa mlekom da bude gusta ali skroz tečna. Prelijte preko torte. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne. Po želji pre serviranja pospite kakao prahom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus