Brza torta za čiju pripremu vam ne treba ni rerna ni misker, a nisu vam potrebni ni brašno i jaja. Izuzetno kremasta i lagana da se prosto topi u ustima. Možete da birate sastojke po vašem ukusu, pa da bude potpuno čokoladna ili od nekog osvežavajućeg voća. Jednostavan recept koji uspeva i onima sa manje iskustva. 

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g biskvita
  • 15 g kako praha
  • 50 g topljenog putera

Za fil:

  • 1 litar mleka
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 5 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Za preliv:

  • 200 g čokolade
  • 70 ml toplog mleka
  • kakao prah

Priprema:

Biskvit stavite u kesu ili ga pokrijte krpom, pa ga izmrvite oglagijom ili tučkom za meso. Dodajte mu kako prah i promešajte. Ulijte topljeni puter i sve lepo sjedinite da dobijete rastresitu smesu. U kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom od biskvita napravite koru. Možete staviti nekih 10-ak minuta u frižider da se stegne. U mleko sipajte puding, a ukoliko želite dodajte kašiku ekstrakta vanile. Ubacite kukuruzni skrob, sve dobro izmešajte i kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada se malo prohladi ulijte u kalup. Kada se ohladi stavite u frižider na 2 sata da se potpuno stegne. Čokoladu istopite zajedno sa mlekom da bude gusta ali skroz tečna. Prelijte preko torte. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne. Po želji pre serviranja pospite kakao prahom.

Izvor: Stvar ukusa