Jednostavna čokoladna torta bez šećera. Sada u omiljenoj poslastici uživajte bez griže savesti. Slatkoću joj daje banana, tako da i nemate osećaj da niste stavili šećer.

Sastojci:

Za fil:

  • 150 g čokolade bez šećera
  • 2 manje banane
  • 90 ml biljnog mleka

Za koru:

  • 250 g brašna
  • 15 g kakaoa
  • 5 g sode bikarbone ili praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 manje banane
  • 110 ml vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 75 g čokolade bez šećera

Priprema:

Čokoladu otopite. U dubljem sudu ispasirajte banane štapnim mikserom, dodajte mleko i istopljenu čokoladu pa mutite još malo. Stavite u frižider na 30 minuta. 

U brašno dodajte kakao, sodu i prstohvat soli, promešajte. Banane ispasirajte štapnim mikserom, dodajte vodu i sirće pa mutite. Dodajte otopljenu čokoladu, umutite. Smesu sipajte u smesu sa brašnom, promešajte. Izlijte smesu u kalup. Peći na 180C. Spremnost se proverava čačkalicom. Pustite da se ohladi.

Kada se ohladi koru presecite da dobijete dve. Izvadite fil iz frižidera i filujte. Ukrasite borovnicama ili voćem po izboru.

Izvor: Stvar ukusa