Svi obožavaju bajaderu koje uvek prve nestanu sa ovala sa sitnim kolačima. Mi vam donosimo ovu sjajnu poslasticu u malo drugačijem obliku, a to je bajadera torta. Sigurno će očas posla nestati baš kao i kolač, a najbolje od svega što vam za njenu pripremu ne treba rerna, jer se ne peče.
Sastojci:
- 500 g mlevenog keksa
- 300 g margarina
- 1 l mleka
- 4 žumanca
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g seckanih oraha
- 400 g čokolade za kuvanje
- 3 kesice pudinga od vanile
- 3 vanilin šećera
- 100 ml soka od pomorandže
- 13 kašika šećera
Priprema:
Pomešajte 400 grama mlevenog keksa sa sokom od pomorandže, jednim vanilin šećerom i 100 grama umućenog margarina. Oblikujte koru po želji najbolje okruglog oblika. Napravite preliv za koru tako što ćete rastopiti 100 grama čokolade u 30 ml mleka, pa sipajte preko kore. Žumanca umutite zajedno sa pudingom, šećerom, vanilin šećerom i prostalim mlekom, pa sve kuvajte na pari uz konstantno mešanje. Kada se zgusne ostavite da se malo progladi pa dodajte 200 grama margarina. Podelite ga na dva dela, u prvi dodajte 100 grama mlevenog keksa i orahe, a u drugi 200 grama rastopljene čokolade. Na koru od keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa preko njega fil sa orasima i keksom. Tortu stavite u frižider da se stegne, neka dva sata. Napravite glazuru tako što ćete 200 grama čokolade rastopiti u slatkoj pavlaci, koju cete potom prelijti preko torte.
Izvror: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus