Pravo je vreme da se iskoriti sezona slasnih mandarina i da od njih napravite jednostavan i brz kolač. Ono što je specifično to je da sve satojke mešate u kesi tako da se nećete zaprljati ni ruke, a ni sudove za pripremu. U kratkom vremenu na vašem stolu će se naći izdašan i mirisan kolač idealan za popodnevnu kafu ili čaj.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 3 g soli
- 30 g šećera
- 4 g kvasca
- 20 ml istopljenog putera
- 1 jaje
- 5 g vanilin šećera
- 25 g brašna
- 200 g mandarina
Priprema:
U kesu sa zipom na vrhu stavite kvasac, mleko, šećer, vanilin šećer, so, celo jaje i topljeni puter. Malo promešajte pa dodajte brašno. Zatvorite i dobro promućkajte da se sve sjedini i stvori testo, rukama premesite preko kese. Ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon tog vremena izvadite iz kese pa oklagijom razvucite na veličinu činije u kojoj ćete ga peći. Prebacite u vatrostalnu podmazanu puterom. Pokrijte i ostavite 15-ak minuta. Mandarine razdvojte na kriske i poređajte odozgo po testu. Pecite u rerni na 180 C nekih 20 minuta. Kada se ispeče po želji ga pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća