Ako ste ljubitelj princes krofni, onda ni ovoj torti nećete odoleti. Dve mekane i vadušaste kore, a između kremasti fil. Nesvakidašnja torta koja se topi u ustima pri svakom zalogaju. Nije komplikovana za pripremu, a ne postoji osoba koja će odbiti parče. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 600 ml mleka
  • 100 ml vode
  • prstohvat soli
  • 240 g putera, sobne temperature
  • 120 g brašna
  • vanilin šećer

Priprema:

Jaja (2 komada) umutite sa šećerom, pa dodajte skrob i lepo sjedinite. Sipajte mleko (500 ml) i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. U drugoj šerpi pomešajte vodu, mleko (100 ml) i dodajte puter (80 g) i prstohvat soli. Kuvajte dok se puter ne otopi pa dodajte prosejano brašno. Kuvajte još 1-2 minuta dok se sve dobro ne sjedini, neprestano mešajte. Postepeno dodajte jaja (3 komada) i posle svakog dodavanja dobro sjedinite testo. Kalup prečnika 20 cm obložite pek papirom i sipajte pola testa. Pecite na 200°C oko 10-15 minuta. Zatim izvadite gotovo testo i sipajte drugu polovinu i opet ispecite. Ako imate 2 kalupa pecite u isto vreme. Puter (160 g) penasto umutite sa vanilin šećerom. U smesu sa puterom postepeno dodajte ohlađeni fil i mutite. Stavite jednu koru u kalup, zatim sipajte fil, pa preklopite drugom korom. Stavite u frižider na 3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa