Ukoliko vam smeta gluten u ishrani, onda je ovaj domaći keks idealan za vas. Brzo se sprema, a izuzetno je ukusan i idealno ide uz kafu ili čaj. Priprema se od svega 3 sastojka i peče samo 10 minuta.
Sastojci:
- 125 g bademovog brašna
- 200 g šećera
- 2 belanca
Priprema:
U činiji dobro izmešajte brašno i šećer. Dodajte belanca pa sve dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Testo prebacite u špric. Biskvite pravite u plehu obloženom papirom za pečenje. Pre pečenja ih malo pospite vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 C nekih 10-ak minuta. Kada budu gotovi sačekajte da se potpuno ohlade pre nego što ih budete vadili iz pleha.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem