Ukoliko vam smeta gluten u ishrani, onda je ovaj domaći keks idealan za vas. Brzo se sprema, a izuzetno je ukusan i idealno ide uz kafu ili čaj. Priprema se od svega 3 sastojka i peče samo 10 minuta.
Sastojci:
- 125 g bademovog brašna
- 200 g šećera
- 2 belanca
Priprema:
U činiji dobro izmešajte brašno i šećer. Dodajte belanca pa sve dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Testo prebacite u špric. Biskvite pravite u plehu obloženom papirom za pečenje. Pre pečenja ih malo pospite vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 C nekih 10-ak minuta. Kada budu gotovi sačekajte da se potpuno ohlade pre nego što ih budete vadili iz pleha.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus