Kolači sa jabukama su omiljena poslastica, kako god da se naprave. Sada probajte i ovaj kolač koji se ne peče, a preliva se čokoladom. Nikad kremastija i ukusnija poslastica koja će oduševiti sve ukućane. Sprema se lako i brzo, a nema ni puno isprljanih sudova

Sastojci:

  • 1,5 kg jabuka 
  • 1 kesica želatina 
  • 200 g keksa 
  • 200 ml mleka 
  • 220 g mlečne čokolade 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 300 g slatke pavlake 

Priprema:

Jabuke isecite ka kriške, pa propržite u tiganju. Pred kraj dodajte rastvoren želatin i kuvajte još minut, dva. U tepsiju obloženu pek papirom poređajte keks umočen u mleko, a zatim sipajte gotove jabuke. Umutite maskarpone, pa dodajte istopljenu čokoladu (200 g). Sjedinite mikserom i sipajte preko jabuka. Umutite slatku pavlaku i sipajte preko. Ukrasite komadićima čokolade. Ostavite u frižideru 3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa