Kolači sa jabukama su omiljena poslastica, kako god da se naprave. Sada probajte i ovaj kolač koji se ne peče, a preliva se čokoladom. Nikad kremastija i ukusnija poslastica koja će oduševiti sve ukućane. Sprema se lako i brzo, a nema ni puno isprljanih sudova.
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka
- 1 kesica želatina
- 200 g keksa
- 200 ml mleka
- 220 g mlečne čokolade
- 250 g maskarpone sira
- 300 g slatke pavlake
Priprema:
Jabuke isecite ka kriške, pa propržite u tiganju. Pred kraj dodajte rastvoren želatin i kuvajte još minut, dva. U tepsiju obloženu pek papirom poređajte keks umočen u mleko, a zatim sipajte gotove jabuke. Umutite maskarpone, pa dodajte istopljenu čokoladu (200 g). Sjedinite mikserom i sipajte preko jabuka. Umutite slatku pavlaku i sipajte preko. Ukrasite komadićima čokolade. Ostavite u frižideru 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus