Kolač se lako pravi i nije skup, a ukoliko ste ljubitelji čokoladnoh kolača onda je ovaj pravi izbor za vas. Ukoliko ne možete da se odredelite da li vam više prija vazdušasti patišpanj ili neodoljivi krem, onda će ovaj kolač biti vaš izbor, jer ispunjava sve kriterijume. Uz neodoljivi ukus nutele oduševiće vas na prvi zalogaj.
Sastojci:
Za koru:
- 80 g čokolade
- 60 g putera
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kako praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike mleka
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 3 kašike nutele
Priprema:
Čokoladu zajedno sa puterom otopite na pari, pa dodajte šećer i brašno, zajedno sa kakaom i praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Dodajte mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ulijte u kalup prečnika 24 cm obloženo pek papirom. Pecite na nekih 180 C oko 20-25 minuta. U slatku pavlaku dodajte šećer u prahu, pa umutite mikserom da dobijete gust šlag. Ubacite nutelu pa ponovo umutite da se lepo sjedini. Fil rasporedite preko kore. Ostavite pola sata u frižideru da se stegne. Po želji odozgo ukrasite nutelom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus